Deel Hogezoom vanaf 1 april wederom afgesloten

13 april 2024

Vanaf 1 april is de Hogezoom, tussen de kruising met de Oude Moolweg en de kruising met de Jan van Renesseweg, weer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De afsluiting geldt tot 1 november 2022 en is door middel van de bekende ‘afsluithekjes’ zichtbaar in de openbare ruimte. Tevens wordt ook het eenrichtingsverkeer in de Zeeanemoonweg weer ingevoerd om de doorstroming en verkeersveiligheid in deze straat zoveel mogelijk te borgen.

Verder is er een tijdslot voor bevoorrading aan de orde. De gehele Hogezoom (tot rotonde Helder), de Zeeanemoonweg, de Oude Moolweg (tussen Zeeanemoonweg en Hogezoom) en de Jan van Renesseweg (tussen Zeeanemoonweg en Hogezoom) vallen per 1 april 2022 onder het tijdslot voor bevoorrading tussen 6.00 en 12.00 uur.

Daarnaast maken we van het afgesloten deel van de Hogezoom een voetgangerszone in de periode 15 mei tot 15 september (dagelijks van 10.00 uur tot 22.00 uur). Daarbij wordt de zone ‘verlengd’ tot Ice@Sea en via bebording duidelijker aangegeven dat er sprake is van een voetgangerszone.