Uitbreiding fietsparkeren centrum en pilot fietsverbod Hogezoom

2 juni 2021

In het kader van de evaluatie openbare ruimte centrum Renesse hebben we aangegeven de mogelijkheden voor fietsparkeren in het centrum uit te breiden. Tevens starten we een pilot fietsverbod Hogezoom.

Een aantal weken geleden hebben we al een tijdelijke fietsenstalling gemaakt op de hoek Zeeanemoonweg/Jan van Renesseweg. Van deze mogelijkheid wordt op de drukkere momenten gretig gebruik gemaakt door bezoekers. Deze maand zullen we ook aan de Wilhelminaweg (achterzijde Kruidvat) nog extra mogelijkheden creëren voor fietsenstalling. Dit betreft minimaal 62 plaatsen, op hele korte afstand van het centrumgebied.

Aan de hand van eerder genoemde evaluatie zullen we in de maanden juli en augustus, bij wijze van ‘pilot’, van het afgesloten deel van de Hogezoom een voetgangerszone maken. Dit zijn in principe de drukste maanden van het jaar. De voetgangerszone geldt dan van 10.00 uur tot 22.00 uur, aangezien het voor en na die tijd qua drukte wel mogelijk is verantwoord door de Hogezoom te fietsen. Het blijft uiteraard wel mogelijk met de fiets aan de hand de zone te betreden en je fiets te stallen. Fietsen in deze zone is dan verboden in het genoemde tijdslot.