Deel Hogezoom vanaf 1 april weer afgesloten

31 maart 2021

Vanaf 1 april is de Hogezoom, tussen de kruising met de Oude Moolweg en de kruising met de Jan van Renesseweg, weer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In de evaluatie openbare ruimte centrum Renesse hebben we uitgebreid stilgestaan bij de afsluiting van de Hogezoom. Op basis van onder meer de evaluatie hebben we besloten dat de afsluiting geldt tussen 1 april 1 en 1 november. De afsluiting is door middel van de bekende ‘afsluithekjes’ zichtbaar in de openbare ruimte. Tevens wordt ook het eenrichtingsverkeer in de Zeeanemoonweg weer ingevoerd om de doorstroming en verkeersveiligheid in deze straat zoveel mogelijk te borgen.

Verder is er een tijdslot voor bevoorrading aan de orde, die uitgebreider is dan tijdens de afsluiting in 2020. De gehele Hogezoom (tot rotonde Helder), de Zeeanemoonweg, de Oude Moolweg (tussen Zeeanemoonweg en Hogezoom) en de Jan van Renesseweg (tussen Zeeanemoonweg en Hogezoom) vallen per 1 april allemaal onder het tijdslot voor bevoorrading tussen 6.00 en 12.00 uur.

Tot slot werken we nog aan een verkeersbesluit om van het afgesloten deel van de Hogezoom een voetgangerszone te maken in de periode juli en augustus (dagelijks van 10.00 uur tot 22.00 uur). Daar zullen we in een later stadium nog over communiceren.