Afsluiting Hogezoom Renesse verlengd

31 augustus 2020

De pilot voor de afsluiting van een deel van de Hogezoom in Renesse voor gemotoriseerd verkeer wordt verlengd tot 1 november 2020. Laden en lossen blijft toegestaan van 6.00 tot 12.00 uur. De Zeeanemoonweg blijft voorlopig ook eenrichtingsverkeer.

Drukte

Het besluit om de Hogezoom vervroegd af te sluiten, werd genomen om voor voetgangers meer ruimte te creëren op straat en de 1,5 meter afstand-maatregel te waarborgen. Naar verwachting houdt de drukte voorlopig aan en blijft ook de 1,5 meter afstand-maatregel doorlopend van kracht. Met dit besluit biedt de gemeente een veiligere situatie voor voetgangers en fietsers.

Pilot vervroegd

De pilot afsluiting Hogezoom zou plaatsvinden van 1 juli t/m 31 augustus 2020. Op 21 mei 2020 werd de Hogezoom in Renesse, tussen de kruising met de Oude Moolweg en Jan van Renesseweg, vervroegd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Medio juli 2020 hebben we vervolgens eenrichtingsverkeer ingesteld voor de Zeeanemoonweg om de verkeerssituatie voor de bewoners aan de Zeeanemoonweg te verbeteren.

Evaluatie

Zoals eerder aangegeven, starten we binnenkort met een integrale evaluatie van de openbare ruimte in het centrum van Renesse, met in het bijzonder aandacht voor de verkeerssituatie rondom de Hogezoom.