Eerste Tiny House gearriveerd in Renesse

9 juli 2020

Vanaf donderdag 9 juli 2020 is het voor een ieder mogelijk om kennis te maken met een nieuwe woonvorm: een Tiny House.

Op het parkeerterrein bij de voetbalvelden aan de Laone in Renesse staat een Tiny House. Vanwege de coronaperikelen wordt de woning niet opengesteld voor publiek, maar indien u interesse hebt, dan maakt Zeeuwland graag tijd om een afspraak met belangstellenden te maken. Nieuwe bewoners kunnen in ieder geval alvast kleurkeuzes maken voor vloer, keuken en sanitair.

De afgelopen periode waren er bijna 100 reacties gekomen op de Tiny Houses. De 14 units voor starters worden grotendeels verhuurd aan starters met een band met de Westhoek. Een klein deel wordt verhuurd aan starters elders op Schouwen-Duiveland.  Indien de ruimtelijke procedure dit toelaat, dan worden deze units nog in 2020 geplaatst. De overige 10 units zijn voor recreatief personeel gereserveerd en worden idealiter eerste kwartaal 2021 geplaatst.

De Tiny Houses zijn een eerste ervaring met verplaatste units in exploitatie bij een woningcorporatie in Zeeland. Daarbij komt dat er sprake is van een unieke en nauwe samenwerking met de gemeente Schouwen-Duiveland, ondernemersvereniging en dorpsraad Renesse. Aangezien de provincie Zeeland flexwonen ook graag wil stimuleren, hebben zij onlangs een besloten een bijdrage € 20.000 te doen aan het project.

Tiny House - slaapkamer