Eenrichtingsverkeer Zeeanemoonweg Renesse

14 juli 2020

Vanaf 16 juli 2020 geldt er eenrichtingsverkeer voor de Zeeanemoonweg. Deze maatregelen voeren we door om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Zeeanemoonweg te verbeteren.

Een aanzienlijk deel van de Hogezoom is al vanaf 21 mei afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omdat de Hogezoom is afgesloten, rijden alle automobilisten die het centrum in komen over de Zeeanemoonweg om van west naar oost en visa versa te rijden. In combinatie met bevoorrading van de bedrijven aan de Zeeanemoonweg en de bedrijven van de Hogezoom die aan de achterkant hun bevoorrading hebben, zorgt dit voor opstoppingen en verkeersonveilige situaties. Inmiddels zijn er een aantal meldingen gemaakt door bewoners, maar hebben we dit zelf ook als gemeente geconstateerd.

De toeristenstroom is de afgelopen weken flink op gang gekomen en de verwachting is dat het nog drukker wordt in Renesse dan andere jaren, omdat mensen in eigen land op vakantie gaan en er meer dagjesmensen zijn. Om de (toenemende) druk weg te nemen uit de Zeeanemoonweg en de verkeersveiligheid en leefbaarheid te vergroten, hebben we besloten om eenrichtingsverkeer in te stellen. Verkeer komende vanaf de Oude Moolweg mag niet meer de Zeeanemoonweg inrijden, maar moet zijn weg vervolgen richting het monument. Tussen het parkeerterrein Oude Moolweg en het monument is al eenrichtingsverkeer van kracht. Verkeer komende vanaf de Jan van Renesseweg mag wel de Zeeanemoonweg inrijden. Het voordeel van deze maatregel is dat er alleen op de Zeeanemoonweg een maatregel genomen hoeft te worden, omdat de Oude Moolweg vanaf Jan van Renesseweg tot aan de parkeerplaats Oude Moolweg al eenrichtingsverkeer is.