Update aanbesteding Transferium vervoer

27 maart 2019

Op 20 maart is op basis van een aanbesteding voor het natransport Transferiumvervoer wederom gevallen op de Taxi Centrale Renesse (TCR).

De TCR was de enige inschrijver op deze Europese aanbesteding.
Met de TCR hebben we wederom  een ervaren vervoerder aan boord, een vervoerder die dit vervoer al lange tijd voor onze gemeente uitvoert. De TCR onderschrijft echter dat dit toeristische vervoer in de toekomst beter kan. Er wordt daarom al vanaf 2019 een wijze van vervoer neergezet, dat door middel van nieuwe bestickering op de bussen, meer de uitstraling heeft van onze ‘Groen Blauwe Oase’ Schouwen-Duiveland. Er worden enkele lijnen samengevoegd waar nodig en op andere lijnen gaat de frequentie juist omhoog.
In het voorseizoen wordt uitsluitend met elektrische (midi) bussen gereden. In het hoogseizoen is dit nog niet mogelijk, maar alle partijen betrokken bij het toeristische vervoer streven er naar om in de toekomst het toeristische vervoer volledig elektrisch te kunnen uitvoeren.

Het vervoer door de TCR gebeurt vanaf dit jaar ook op basis van ‘track and trace’ zodat voor gebruikers beter duidelijk is wat wachttijden zijn. Met schermen in de bussen, in de wachtruimte op het Transferium en op termijn ook bij de campinghaltes, worden rij- en wachttijden beter duidelijk voor onze gasten.

Het centrum van Renesse wordt ontlast van grote dieselbussen. Er wordt zoveel mogelijk met kleinere midi-bussen gereden die wat betreft brandstof voldoen aan de Europese milieunormen.
Verder wordt gewerkt aan een betere ontvangst op het Transferium door bijvoorbeeld een servicemedewerker en betere informatievoorzieningen over het gratis vervoer. Op 10 april is er vervolgoverleg met de TCR om de definitieve afspraken voor het vervoer voor de komende twee jaar te maken.