Opening Zeeanemoonweg en de Zoom

7 maart 2019

Op 12 april 2019 staat de opening van de Zeeanemoonweg en de Zoom gepland. Weer een mijlpaal in de herontwikkeling van badplaats Renesse!

In het Masterplan Renesse streven we ernaar om Renesse een aantrekkelijkere en gezelligere badplaats te maken voor jong en oud. Belangrijk onderdeel daarvan is het verbeteren van de aantrekkelijkheid en verblijfskwaliteit van het centrum. De herinrichting van de Zeeanemoonweg en de Zoom leveren hier een bijdrage aan. Op 12 april 2019 is de opening. Na de opening zullen de weken erna nog diverse kleine afrondende werkzaamheden plaatsvinden.

De nieuwe Zeeanemoonweg en de Zoom hebben meer kwaliteit gekregen door het ontwerp en het materiaalgebruik, maar toch ieder hun eigen identiteit. De Zeeanemoonweg is vrij ruim van opzet, met veel groenelementen en een prachtige aansluiting op het appartementencomplex en de naastgelegen surfshop. Een prima voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers en gemeente bovendien.
Verder heeft de entree van het dorpshuis een mooie upgrade gehad en staat op de ‘kop’ van de Zeeanemoonweg en de Zoom een grote fietsenstalling.

De Zoom is een belangrijke winkelstraat in het centrum van Renesse. Door de nieuwe bestrating is er een knusse uitstraling ontstaan. Om het af te maken hebben we aan de Oude Moolweg nog enkele werkzaamheden aan de bestrating uitgevoerd. Op deze manier sluit ook dit stukje ruimte mooi aan.

Genodigden ontvangen op korte termijn een uitnodiging voor de opening op 12 april (15.00 uur).