Renesse onderdeel workshop Landelijke Toerisme Top 2019

16 oktober 2019

Afgelopen woensdag (9 oktober) werd de Landelijke Toerisme Top 2019 georganiseerd op de Neeltje Jans. Honderden mensen van diverse bedrijven, organisaties, hogere overheden en gemeenten uit den lande waren aanwezig. In de middaguren waren er workshops, waaronder over Renesse.

De workshops over Renesse werden door Ricardo de Winter verzorgd. Er werd een workshop gedaan, tegelijkertijd met een workshop over Amsterdam. Gezamenlijk thema was imagoverbetering: hoe kun je het imago van je dorp/stad verbeteren, ofwel hoe hebben we de laatste jaren Renesse op de kaart gezet als bruisende familiebadplaats en wat gaan we daar de komende jaren nog aan doen? Andere gemene delers waren spreiding van toeristen en ontsluiting van de kern. Waarbij Renesse in ieder geval in 1 ding groter is dan onze hoofdstad: op een mooie zomerdag verblijven er 50 keer zoveel mensen in en rond Renesse dan er inwoners zijn, dat kan Amsterdam op geen enkele dag in het jaar zeggen….

Diverse gemeenten hadden na afloop verregaande interesse in het ‘verhaal’ van Renesse, waardoor er grote kans is dat Renesse de komende tijd nog enkele bezoekjes krijgt van nieuwsgierige gemeenten elders in Nederland.