KuiperCompagnons en gemeente aan de slag met ontwerp voor de Hogezoom

5 december 2018

Nu de gemeenteraad in november 2018 ruim € 1.200.000 beschikbaar heeft gesteld voor de herinrichting van deel 1 en 2 van de Hogezoom (rand kerkring tot ingang Jan van Renesseweg), gaat ook het ontwerp proces starten.

De gemeente heeft KuiperCompagnons opdracht gegeven om het ontwerp voor dit deelgebied van het centrum van Renesse uit te werken in de periode december 2018 tot en met april 2019. Uitgangspunt is het voorlopig ontwerp dat het college in de zomer van 2017 al heeft vastgesteld. Komende week is er al een startoverleg met dorpsraad en ondernemersvereniging en volgt een ‘schouw’ van het plangebied om bijvoorbeeld te bezien welke groenelementen behouden moeten blijven, waarop we moeten letten qua riolering et cetera.

Dan volgt in januari een eerste gespreksronde met diverse horecaondernemers en de detailhandel in het deelgebied. Vervolgens gaan we terug naar de tekentafel en koppelen we aan de betrokken ondernemers terug hoe we met op- en aanmerkingen zijn omgegaan. Het is de bedoeling om het ontwerp uiteindelijk in april 2019 te presteren aan het dorp. Tot slot volgt de aanbesteding en start het werk hopelijk in oktober 2019.