Korte terugblik informatiebijeenkomst Masterplan Renesse

10 oktober 2018

Op 9 oktober 2018 heeft Ricardo de Winter tijdens een openbare dorpsraadbijeenkomst, in een goed gevuld dorpshuis, de voortgang van de uitvoering van het Masterplan Renesse gepresenteerd.

De afgelopen jaren zijn er diverse grote en kleine projecten ten uitvoer gebracht, zowel door de gemeente als door ondernemers. De komende jaren staan er nog diverse grote projecten op het programma, zoals de herinrichting van de Zeeanemoonweg/Zoom (2018/2019), de Tweede Ontsluiting van het Transferium (2019) en de Strandkerk en omgeving (2019/2020). Terwijl de gemeente ook nog druk bezig is met de verplaatsing van de Jumbo. U kunt de presentatie hier teruglezen.

Daarnaast heeft de gemeente kenbaar gemaakt dat de centrumplannen (Kerkring en Hogezoom) de komende jaren helaas niet uitgevoerd kunnen worden, vanwege een gebrek aan financiƫle middelen. Overigens moet de raad hier begin november nog wel over vergaderen, dus wellicht dat er nog wijzigingen plaatsvinden. Vanaf 2021 is er weer geld beschikbaar, waarover de raad later pas een besluit neemt en ook een afweging moet maken tussen de bestedingen in de diverse kernen.